KERALA - AYURVEDAAyurveda behandlingar :

Abhyanga - Helkroppsmassage
Ayurveda sandalträd oljemassage
Huvud, rygg och fot-massage - 60 min
Head massage - 35mins
Back massage - 35mins
Foot massage - 35 mins
Axlar, armar och händer - massage
Shirodhara therapy
Kizhi therapy
Pichu paket
Kadibasti behandling


Ayurveda paket:

Föryngringspaket
Stress relieving package

( I dessa paket så ger vi även kostråd)
Ayurveda Triphala Pulver finns att köpa hos oss.

Triphala - En av de mest kända Ayurvediska kombinationerna, består av tre frukter. ( Amla, Vibhitakti och Haritaki)
Effekter - Bra för syn, hörsel och hud, renar magtarmkanalen, förbättrar matsmältningen, löser förstoppning, balanserar metabolismen, hjälper till att reducera blodsockret och stärker immunförsvaret.

Ayurvedisk diet

Ayurveda föreslår en helt vegetarisk kost till alla. Ayurvedisk diet visar vägen till ett hälsosamt liv. Ayurveda tror enbart på naturlig renhet. Du känner till uttrycket ”du är vad du äter” och utan tvekan, det är ett 100 % sant uttryck. Livsstilssjukdomar är resultatet av felaktiga matvanor. Färsk mat är grunden i den Ayurvediska dieten. Ayurveda har en klar vision av att matintaget är betydelsefullt. Det bygger på en urgammalt traditionell modell av matvanor. Den innehåller allt det som du skulle föredra från de bästa dieterna och medicinska förslagen.

 Ayurvedisk diet tar fasta på de viktiga smakerna. Det finns sex viktiga smaker i Ayurveda. Det är sött, surt, salt, skarpt, bittert, sammandragande (kärvt). Ayurveda har en holistisk syn på diet och mat. Den Ayurvediska dieten, med hjälp av de sex smakerna spelar en stor roll för att reducera vikt.

Den Ayurvediska dieten talar särskilt om Agni eller Eld, Agni är ett koncept inom Ayurvedisk diet. Ayurveda menar att liv inte är möjligt utan Agni och att den har kraften att förstärka livet. Den primära källan till liv är Agni, och det är en viktig upptäckt av Ayurvedan för tusentals år sedan. Agni kan beskrivas som matsmältningens eld. Den Ayurvediska dieten är djupt rotad inom Agni konceptet. Alla borde ta hand om sina matvanor och hålla sina matsmältningseld stark.

sv_SESV