Om Ayurveda

Ayurveda är en av de äldsta och mest omfattande medicinska systemen i världen, med en obruten klinisk behandlingserfarenhet som går tillbaka till begynnelsen av människans historia.

Ayurveda, ”Vetenskapen om livet” är den Indiska naturmedicinen som är mer 5000 år gammal. Det är en vetenskap eller en väg till kunskap om livet, dess styrkor och resurser. De vise männen i det forntida Indien testamenterade Ayurveda till mänskligheten, ett omfattande spirituellt system av vediskt och yogiskt kunnande. De skapade yogasystemet för att hantera spirituellt lidande och Ayurveda för hantera mentalt och fysiskt lidande.

Ayurveda är ett system för att föryngra kropp och själ. Inom Ayurveda finns det fantastiska behandlingar för att föryngra kroppen och stilla sinnet. Många av de specifika behandlingarna som erbjuds är baserad på det sätt som Ayurveda ser på kroppen. Enligt Ayurveda så är karaktärsdragen hos en individ sammansatt i en kombination av de tre kroppstyperna, Dosha:

  • Vata

  • Pitta

  • Kapha

Det är kombinationen av dessa tre doshas som gör en människa unik.

Hos Bhajan Indian Yoga & Ayurveda så erbjuder vi en mängd olika behandlingar. Vår kvalificerade och utbildade terapeuter kan hjälpa dig att analysera din kroppstyp och avgöra lämplig behandling för just din kroppstyp.

Aum Dhanvantri Namaha!

sv_SESV